Date tehnice

Substanță activă: 25 g/l triticonazol
Formulare: Suspensie pentru tratamentul seminţelor
Număr certificat omologare: 231PC/ 20.10.2016
Ambalaj: 10L

Caracteristici și mod de acțiune

Premis® este un fungicid pe bază de triticonazol, substanță activă din grupa triazolilor, cu acţiune de contact şi sistemică. Astfel, substanţa activă triticonazol împiedică dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminţe sau în interiorul acestora.

Produsul este uşor absorbit din semințe de către plantule, tegumente şi rădăcini, protejând planta pe o lungă perioadă de timp. De asemenea, solul din jurul rădăcinilor acționează ca rezervă de hrană pentru plantă cu fungicid pentru o perioadă de câteva luni de la semănat, iar produsul este transportat în părțile superioare ale plantei.

Modul de folosire

Cultura Agentul de dăunare Doză
Grâu Denumire științifică Denumire populară 1,5 l/to
Tilletia caries Mălura comună
Orz Ustilago nuda Tăciunele zburător 1,5 l/to

Recomandări

Produsul Premis® se aplică pentru tratamentul seminţelor înainte de semănatul acestora.

Produsul Premis® se poate aplica nediluat sau diluat cu apă la un raport maxim de 1:5 produs la apă. În cazul aplicării produsului diluat se umple cu apă rezervorul maşinii de tratat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de tratat în timpul umplerii şi aplicării. Între prepararea amestecului şi tratamentul seminţelor este necesară omogenizarea amestecului timp de 10 minute.

Se pot folosi echipamente de tratat pe cale umedă cu flux continuu sau discontinuu, calibrate în prealabil pentru a respecta întocmai doza de aplicare.

Vă rugăm utilizați doar semințe bine condiționate la aplicarea produsului. Semințele tratate trebuie să aibă o acoperire uniformă cu produs. Pentru o bună
eficacitate se recomandă tratamentul semințelor înainte de semănat. De asemenea, nu utilizați semințe ale căror umiditate este mai mare de 16%.

Avantaje

  • Spectru larg de combatere a principalelor boli cu transmitere prin sămânţă şi sol.

  • Două tipuri de acţiuni: de contact şi sistemică.

  • Asigură calitatea seminţelor.

  • Selectivitate în cadrul condiţiilor practicii agricole pe toate tipurile de sol.

  • Impact redus asupra mediului.

Cultura