Emergenta rasarii culturilor de PORUMB si FL SOARELUI, este influentata in mod direct de tehnologia aplicarii fertilizarii de baza. Astfel, noile tendinte in utilizarea ingrasamintelor este practica aplicarii de ingrasaminte microgranulate cu efect de starter,  cu ajutorul semanatorilor performante sau a aplicatoarelor de microgranulate ce pot fi atasate pe samanatorile care nu au fost prevazute cu astfel de  dispozitive. 

Aplicarea ingrasamantului starter se face sub nivelul semintelor , la 4-5 cm de randul insamantat, astfel incat noile radacini sa poata capta rapid elementele minerale puse la dispozitie, beneficiind de un avantaj la pornirea in vegetatie. 

Precizia si regularitatea distribuirii ingrasamintelor microgranulate, de-a lungul randurilor este foarte importanta, de acestea depinzand uniformitatea si lipsa concurentei  intre plantele de pe rand si totodata in batalia cu principalul concurent – buruiana. 

Dintre macroelementele esentiale , FOSFORUL este absolut necesar pentru cultura de porumb si floarea soarelui, gasindu-se in sol in stare imobila in cea mai mare parte, indisponibila plantei. Ca urmare chiar daca consumul este unul redus, planta poate fi afectata de deficiene nutritinale mai ales in primele faze de vegetatie. In primele stadii 3-5 frunze la porumb si 2-3 perechi de frunze la floarea soarelui, o dezvoltare slaba a radacinilor, duce la micsorarea capacitatii plantei de a se aproviziona cu nutrientii aflati in sol, in jurul semintei. 

Aplicarea ingrasamantului starter SEEDACTIV MW, recomandat de reprezentantii MWChim , este prin urmare o practica necesara si utila in tehnologia de fertilizare a culturii de porumb si fl soarelui, ce va duce la o dezvoltare adecvata a radacinilor noilor plantule prin aprovizionarea cu FOSFOR si satisfacerea de nutrienti necesari partii aeriene cum ar fi azotul, zincul, manganul , sulful si alte oligoelemente.

START la aprovizionare cu SEEDACTIV MW !!!

Ingrasamant NP 10.46 + SO3 + Zn + Mn

Vigoarea conferita prin aportul ingrasamintelor starter, reduce in mare masura si atacul de boli din prima faza de vegetatie, reduce concurenta cu buruienile si nu in ultimul rand reduce atacul principalilor daunatori cum ar fi : tanymecus dilaticollis, Agriotes lineatus.

SEEDACTIV – ingrasamant starter microgranulat pentru un start rapid al culturilor dv.

Pentru detalii suplimentare, contactati reprezentantii regionali MWCHIM: Constanta -Tulcea