Tehnologia de combatere integrata a buruienilor din culturile de Porumb si Floarea soarelui , presupune un intreg complex de lucrari agrotehnice cat si chimice.

Daca in partea de agrotehnica vorbim de rotatia corespunzatoare a culturilor corelata cu lucrari mecanice utile in pregatirea patului germinativ, in partea de combatere chimica, ne referim la utilizarea si aplicarea de erbicide a caror eficacitate este influientata in mod direct de lucrarile agrotehnice de pregatire a stratului vegetativ in care urmeaza sa insamantam.

Principalul argument adus in discutie in ceea ce priveste erbicidarea preemergenta, il reprezinta avantajul obtinut de plantele de cultura, Porumbul si Floarea Soarelui, in castigarea bataliei cu concurentul principal – buruiana, atunci cand suportul erbicidarii preemergente ii confera plantei de cultura, lejeritatea de a utiliza principalele elemente necesare dezvoltarii si anume : apa, nutrientii si lumina, factori fara de care planta nu poate sa ne aduca aportul de productie necesar.

In conditiile unei inburuienari agresive, in primele stadia de dezvoltare (ex. porumb 3-4 frunze, fl soarelui 1-2 perechi de Frunze), pierderile cauzate pot fi de peste 30% din productie pana la compromiterea totala a culturii.

Ca urmare una din cele mai eficiente solutii propuse de reprezentantii Mwchim, o reprezinta utilizarea produsului SUCCESOR TX, cu aplicare preemergenta si post emergent timpuriu la cultura de porumb si floarea soarelui.

SUCCESOR TX – produs al companiei FMC

  • Erbicid selectiv, preemergent si postemergent timpuriupentru combaterea gramineelor si buruienilor cu frunza lata anuale din cultura de porumb si floarea soarelui

Substanta active:

  • pentoxamid 300g/l
  • terbutilazin 187,5 g/l

Doza recomandata:

  • 3-4 l/ha preemergent si postemergent timpuriu – porumb
  • 3-4 l/ha preemergent – Floarea soarelui

SUCCESOR TX este un erbicid cu actiune peliculara daca se aplica preemergent sau cu actiune sistemica si de contact daca se aplica postemergent timpuriu si se absoarbe prin radacini si coleoptile.

Pentru o eficacitate foarte buna trebuie aplicat pe sol umed sau cu umiditate suficienta pentru a forma pelicula atunci cand este aplicat preemergent.

Efect maxim se obtine in conditiile de pregatire a unui pat germinativ bine maruntit , fara bolovani, in primavera cu o aratura corespunzatoare de toamna.

Se rocomanda la toate soiurile si hibrizii de porumb si pentru toate sistemele de cultivare a floarii soarelui ( conventional, clearfield, express).

AVANTAJE

  • SOLUTIE EFICACE SI DE LUNGA DURATA IN COMBATEREA BURUIENILOR GRAMINEIE ANUALE SI A CELOR CU FRUNZA LATA ANUALE
  • ACTIONEAZA IN STRATUL SUPERFICIAL AL SOLULUI CHIAR SI LA CANTITATI MAI REDUSE DE UMIDITATE
  • SELECTIV PENTRU CULTURA DE PORUMB SI FLOAREA SOARELUI

SUCCESOR TX – SOLUTIA EFICIENTA IN COMBATEREA BURUIENILOR IN PREEMERGENTA SI POSTEMERGENTA TIMPURIE LA CULTURA DE PORUMB SI FL SOARELUI.